4
0
GÅ TILLBAKA

Agrill: “Många som visat support”

5 månader sedan
Agrill: “Många som visat support”

I samband med spridningen av coronaviruset har många företag drabbats av att färre människor är i rörelse jämfört med förut. En bransch som drabbats väldigt hårt är restaurangbranschen. I denna artikel-serie möter vi restaurang- och caféägare som berättar om hur coronaviruset påverkat deras verksamhet och hur de ser på framtiden. Emanuel Barhaido som driver restaurang Agrill i Västerås berättar mer om hur de senaste veckorna sett ut.

“Vi tar oss igenom detta”

– Vi sitter alla i samma båt. Vi har tappat mycket av omsättningen såklart, många bokningar faller bort. Vi är en restaurang där vi har mycket representationsluncher och middagar, mycket firanden. Alla företag har ju såklart slutat komma nu, vilket vi förstår. Vi har även tyvärr varit tvungna att stänga luncher och permittera en del av vår personal. Det känns tufft såklart, men vi tar oss igenom detta, säger Emanuel.


Premiär för uteserveringen

– Vad gäller åtgärder så har vi, utöver vår vanliga höga hygien, blivit ännu mer noggranna med att spraya och desinfektera alla ytor som kunderna har kontakt med. Så allt från ytterdörrarna till kortterminalerna görs rent väldigt ofta. Fördelen är ju även att vi har stora lokaler här, så det är luftigt och rymligt vilket gör att gästerna alltid kan känna sig trygga, berättar Emanuel.

– Nu när det börjar bli lite varmare så har vi ju vår nya uteservering, det ser vi verkligen fram emot att se våra gäster njuta av, fortsätter han.


“Det finns ett otroligt fint stöd, det värmer hjärtat.”

– Våra gäster har stöttat oss på ett otroligt fint sätt. Vi har många som visat support. Många stamkunder och många har hörsammat att vi behöver stöd, och kommer hit och tar bit mat till exempel. Det är också många som stöttar oss och köper take-away. Vissa har även ringt runt för att vi ska få hjälp med hyresvärden, säger Emanuel och skrattar.

– Det finns ett otroligt fint stöd, det värmer hjärtat. Det har varit en fin uppslutning på sociala medier också. Faktum är ju det att vi behöver det stödet för att kunna överleva den här perioden. Vi märker att många vill att Agrill ska finnas kvar, vilket vi är otroligt tacksamma för, fortsätter han.


Grillpåsen, hemma-lyx med en twist

– Om man inte kan komma hit och äta så finns ju take-away. Det är ett sätt att få lite lyx-känsla hemma. Men grillpåsen är något ännu bättre och även en social grej. Tanken är att maten i påsen, som har olika teman nu har vi exempelvis vår påskpåse, kommer förberedd men att den behöver en extra touch. Vissa saker är färdiga och behöver kanske bara värmas, medan vissa moment ibland kanske behöver tillagas, såsom stekning av kött eller liknande. Påsen kommer med en noggrann och enkel instruktion, och förhoppningen är att det ska vara en social och lyxig grej nu när allt fler håller sig hemma, berättar Emanuel avslutningsvis.

Agrill Västerås

Agrill är en restaurang i Västerås där du kliver in i 1920-talet och möts av fransar, sammet och jazz, och där kött grillat på träkolsgrillen får ta plats. Råvarorna sätter grunden och de väljs därför med omsorg eftersom bra mat smakar bäst. Även om träkolsgrillat kött är det bästa de vet finns såklart både fisk, skaldjur och vegetariska alternativ på menyn.

agrill
Agrill Västerås
Restaurang Agrill
Restaurang Agrill Västerås
covid19