0
0
GÅ TILLBAKA

Upptäck Västerås minsta glassbar

3 månader sedan
Upptäck Västerås minsta glassbar

Di Spagna i Västerås är en restaurang som funnits i över 40 år och är en del av Västerås hjärtslag. Detta är en anrik restaurang som varit källan till kära minnen för både gäster och tidigare ägare till restaurangen. Västeråsarnas band till restaurangens historia och tradition är stark vilket är något som bevarats och även introducerats till nya generationer.  Utöver deras fantastiska meny har de även Västerås minsta glassbar som restaurangchefen Ida Naess Holmberg berättar mer om i denna intervju.

Äkta gelato som passar stora och små

– Jag skulle beskriva vår glassbar som smultronstället, där du kan njuta av gelato även i city. Just nu finns fyra smaker att välja mellan: vanilj, choklad , jordgubb och mango vilket passar de allra flesta, förklarar Ida.

Processen för den egengjorda glassen 

– Vår systerkrog Kajplats 9 står för glasstillverkningen. Grunden i vår egna glass består av socker, mjölk, grädde och en liten del skummjölkspulver. Därefter blandar vi i den råvaran som vi vill smaksätta glassen med och slutligen häller vi blandningen i en glassfrysare. Vi tillverkar också vår egna sorbet som baseras på endast fruktkött och socker vilket passar dig som är vegan, gluten- eller laktosintolerant, berättar Ida.
Di Spagna Glassbar Västerås

De mest populära smakerna och en egen variant  

– De mest populära smakerna är choklad och vanilj! Dock vill vi tipsa om Olivers egna blandning som är en kula vaniljglass och en kula mangosorbet. Det är som en solero – fast så mycket bättre! Välkommen att testa vår egentillverkade glass från vår glassbar som befinner sig på vår uteservering. Vi använder oss endast av kvalitativa råvaror, exempelvis använder vi vaniljstänger från Tahiti, pistagenötter från Italien, Valrhona-choklad och alla bär kommer från Sverige. Du kan antingen sitta på våran uteservering för att avnjuta vår glass, ta en kaffe, ett glas bubbel eller en öl i solen, säger Ida avslutningsvis.

Di Spagna 
Adress: Vasagatan 26, Västerås 

Glass Västerås
Di Spagna Västerås
gelato
di spagna glassbar
glassbar västerås
gelato västerås