4
0
GÅ TILLBAKA

“Det är en strid nu, till sista blodsdroppen”

6 månader sedan
“Det är en strid nu, till sista blodsdroppen”

I samband med spridningen av coronaviruset har många företag drabbats av att färre människor är i rörelse jämfört med förut. En bransch som drabbats väldigt hårt är restaurangbranschen. I denna artikel-serie möter vi restaurang- och caféägare som berättar om hur coronaviruset påverkat deras verksamhet och hur de ser på framtiden. Bröderna Tommy och Jiri Ondracek från Djäknebergets restaurang i Västerås berättar mer om hur de senaste veckorna sett ut för dem.

“90% bortfall. Det är som ett fritt fall”

– Största förändringen är ju att 90% avbokar. Det blir ju 90% mindre intäkter. Det har gått fort också, det är som ett fritt fall, säger Jiri med sorg i rösten.

Hälsning till gästerna: “Vi älskar er och utan er finns vi inte”

– Vi har helt fantastiska gäster, det såg vi bara igår när vi hade en hel del stamgäster här, för en stund var allt precis som förr, säger bröderna och utbrister i skratt över situationen.

– Ja, vi fick blommor, rosor, det är helt fantastiskt. Folk kommer och köper och bjuder andra gäster. Det är väldigt mycket kärlek för det vi gör, och det betyder otroligt mycket i dessa tider. Vår hälsning till gästerna är att vi älskar er och utan er finns vi inte! Vi har fått ett fantastiskt stöd, stöttning, värme och kärlek från alla våra gäster de senaste veckan, ingen nämnd ingen glömd. Ni vet vilka ni är! Ödmjukt tack! Det finns hopp, tillägger de.

“Det är en strid nu, till sista blodsdroppen”

– Det blir blod, svett och tårar om det fortsätter så här, nu kör vi. Ja, i värsta fall så går vi i konkurs. Men om det finns någon tröst i det hela så är det ju att vi alla sitter i samma båt, säger Jiri.

– Hur framtiden blir, det vet vi inte helt enkelt. Vi har gått från den bästa inledningen på året någonsin, till den absolut sämsta, säger Tommy.

“Alltid 20% rabatt på take-away”

– Vi har ju alltid take away som ett stående erbjudande och där har ju kunderna alltid 20% rabatt, på det sättet har vi alltid funnits där för våra kunder, berättar bröderna.

– Utöver kunderna som fortsätter stötta oss, så måste vi säga att våra leverantörer varit fantastiska. Det har varit mycket goda dialoger mellan alla våra partners, det är vi väldigt tacksamma för i en tid som denna, säger båda avslutningsvis.

Djäknebergets restaurang i Västerås

På Djäknebergets restaurang i Västerås, som drivs av bröderna Tommy och Jiri Ondracek, serveras riktig husmanskost där gösen är en populär rätt bland gästerna på restaurangen. Djäkneberget är ett område där man kan ladda energin och få sig en lugn stund.

Djäknebergets restaurang
Jiri Ondracek
Tommy Ondracek
djäkneberget västerås