2
2
GÅ TILLBAKA

“De varma orden värmer hjärtat”

10 månader sedan
“De varma orden värmer hjärtat”

I samband med spridningen av coronaviruset har många företag drabbats av att färre människor är i rörelse jämfört med förut. En bransch som drabbats väldigt hårt är restaurangbranschen. I denna artikel-serie möter vi restaurang- och caféägare som berättar om hur coronaviruset påverkat deras verksamhet och hur de ser på framtiden. Fereshteh Ghanbar Pour från Fereshteh Konditori & Café Västerås berättar mer om hur de senaste veckorna sett ut för dem.

“Tappat hälften av vår beläggning”

– Vi har precis som många andra här i Västerås, känt av stora effekter. Vi har tappat hälften av vår beläggning, helt klart. Kunderna är ju nyckeln till vår verksamhet och har vi inte dem så kommer vi inte kunna fortsätta tyvärr, säger Fereshteh.

“Uteservering från och med 1 april”

– Eftersom att vi arbetar med livsmedel så innebär det att hygien alltid är vår största prioritering. Där har inget förändrats. Engångshandskar och handsprit används mer flitigt nu, säger Fereshteh.

– En annan nyhet är att vi även börjar med vår uteservering från och med 1 april. Den friska luften hoppas vi lugnar våra kunder ytterligare och den kommer göra säkerligen oss alla gott. Vi har även bra med utrymme mellan borden vilket är en extra trygghet. För de kunder som ändå inte vill eller kan äta här, så finns även möjligheten till take-away, fortsätter hon.

“De varma orden värmer hjärtat”

– Våra stamkunder fortsätter stötta oss och kommer med varma ord och stöd när de handlar, de varma orden värmer verkligen hjärtat och behövs just nu, säger Fereshteh.


“Människor har blivit lite mer osjälviska”

– Jag märker att människor har blivit lite mer osjälviska och tänker mer på personer runt omkring sig. Jag själv har exempelvis frågat mina grannar om de behöver hjälp med att handla eftersom att jag har bil. Sådana små saker är väldigt viktiga just nu, det är bra att vi kan hjälpa varandra, säger Fereshteh.


Statens stödpaket, har det hjälpt?

– Vad gäller statens stödpaket så hoppas vi att förslaget kring hyror går igenom, eftersom att det är en väldigt stor och svår kostnad just nu. Men vi får se hur det blir, avslutar Fereshteh.

Fereshteh Konditori och Café i Västerås

Fereshteh är konditormästare och har jobbat i branschen under 24 år i Sverige. Hennes passion för bakverk och tårtor har dock funnits sedan barnsben och nu driver hon sitt eget konditori, bageri och café sedan 2012 vid namn Fereshteh Konditori och Café i Västerås. Hos Fereshteh bjuds det på allt från frallor, bröd, kakor till smörgås-, bröllop- och dekorativa tårtor. Det finns även alltid alternativ som är veganska,ägg- gluten-, mjölk- och laktosfria.

Fereshteh Konditori
Fereshteh
Fereshteh Ghanbar Pour
Fereshteh konditori och cafe västerås
covid19