2
0
GÅ TILLBAKA

Fira Fereshteh Konditori & Cafés åttaårsdag

en månad sedan
Fira Fereshteh Konditori & Cafés åttaårsdag

Fereshteh är konditormästare och har jobbat i branschen under 24 år i Sverige. Hennes passion för bakverk och tårtor har dock funnits sedan barnsben och nu driver hon sitt eget konditori, bageri och café sedan 2012 vid namn Fereshteh Konditori och Café i Västerås. Hos Fereshteh bjuds det på allt från frallor, bröd, kakor till smörgås-, bröllop- och dekorativa tårtor. Det finns även alltid alternativ som är veganska,ägg- gluten-, mjölk- och laktosfria. Nu firar Fereshteh åtta år och berättar för oss om resans gång och kundernas fantastiska stöd bland annat.

“Det känns overkligt”

– Det känns overkligt att fira åtta år. Jag kommer ihåg när jag startade mitt företag och tänkte första året att det är långt kvar till andra året eller tredje året. Men tiden har bevisat att det går fort när man har roligt som man brukar säga, berättar Fereshteh med ett leende.

“Det är det som gör mitt jobb spännande” 

– När jag tittar tillbaka på resan så tycker jag att som en yrkesmänniska mellan nu och då har lärt mig oerhört mycket på egen hand och lär mig fortfarande. Det är det som gör mitt jobb spännande, att våga testa nya idéer. Skillnaden från tidigare är utvecklingen och att jag blivit mer självsäker inom det gör och älskar, säger Fereshteh om den åttaåriga resan.

Fereshteh Konditori Västerås

*Bilder tagna innan pandemin. Alla restriktioner följs.

Favoriter under åren

– En personlig favorit under åren min velvet pear/dark chocolate och en bakelse som är högt upp på mina gästers lista av favoriter är mina pistagebullar. Och självklart har tårtorna varit otroligt populära genom åren, vilket jag tycker är otroligt roligt, säger Fereshteh.

Fereshteh Konditori Västerås

Var med och fira åttaårsdagen

– Tidigare år har jag dukat fram en fin och läcker tårtbuffé för att fira årsdagen, i år blir det annorlunda. På grund av pandemin tänkte jag istället göra en tårtbricka med fyra olika bakelser, en kopp te/kaffe eller nån läsk för 159:- lördag och söndag 29-30/8 kl 12:00-15:00 för att fira. Och självklart följer vi alla restriktioner och har utökat den annars höga hygienen för allas trygghet. Det finns även möjlighet för takeaway av erbjudandet för den som önskar, förklarar Fereshteh om årets speciella firande.

“Min stora drivkraft och energikälla” 

– Jag kan bara säga att mina kunder är min stora drivkraft och energikälla. Speciellt under de här tuffa tiderna som varit kämpiga för alla småföretagare. Mina kunders stöd betyder oerhört mycket för mig. Deras uppskattning, jag hör det från deras ord och ser glädjen i deras ansikte och det är ömsesidigt. Jag ser speciellt nu i dessa tider hur mitt företag har stort betydelser för mina kunder och det är mina kunder som håller mig kvar. Det är en fantastisk relation jag är lyckligt lottad att få uppleva och ha upplevt i åtta år nu, säger Fereshteh avslutningsvis.

 

Tid: Lördag och söndag 29-30/8 kl 12:00-15:00 
Adress: Gunnilbogatan 4, Västerås 

Café
Fika
Fereshteh Konditori & Café Västerås
Fereshteh Konditori & Café
Fereshteh Ghanbar Pour
tårtor
västerås café
åttaårsdag
firande