2
0
GÅ TILLBAKA

Här kan du uppleva halloween med familjen

en månad sedan
Här kan du uppleva halloween med familjen
Foto: @vallby_friluftsmuseum

Höstlovsveckan är kommen och är ett härligt tillfälle för aktiviteter med hela familjen. Vi har listat ställen att besöka under veckan i närheten av Västerås.

Vallby Friluftsmuseum & Systrarna på Gaggeska Gården

Ryslig höstlovsrunda 23 oktober – 1 november kl 10.00-16.00
Ute på Vallby Friluftsmuseum kommer du kunna njuta av en runda där du på egen hand upplever märkliga och rysliga spöken och gastar. Rundan innehåller en hel del läskiga och otäcka inslag så den passar bäst för barn från cirka 8 år. Den kan upplevas skrämmande för yngre barn och känsliga personer. Rundan går över ojämnt underlag och in i hus med trappor och höga trösklar. Endast ett sällskap åt gången i miljöerna! Karta och talong hämtas vid informationstavlan vid lanthandeln på Vallby Friluftsmuseum.

Tycker du höstlovsrundan är för läskig kan du upptäcka mysrysligheterna istället! Museets pumpatunnel har förvandlats till en spöktunnel, där är spökena färre och mindre. Tunneln ligger i potagén bakom värdshuset. Vid torget kan du fota dig som ett stort eller litet spöke vid fotoväggen eller titta på mysrysliga torgrundeln och gurklandet. Vid kolonistugan är det också mysrysligt!

Tryckeriet 26 – 30 oktober kl 11.00-16.00 (lunchstängt kl 12.00-13.00)
Volontären och tryckaren Sten Vedmar visar och berättar om hur en använder de gamla tryckpressarna. Endast ett sällskap åt gången i tryckeriet, max fem personer. På grund av rådande pandemi finns ingen möjlighet att själv trycka ett kort i år.

Häst och vagn 30 oktober och 1 november kl 13.00 -15.00
Åk på en tur med häst och vagn runt museiområdet. Turerna startar vid lanthandeln. Endast ett sällskap åt gången. Kostnad 45 kr/person.

Sväng förbi Systrarna på Gaggeska Gården för en härlig lunch eller fika med ett stort utbud för både stora och små.

Adress: Skerikesvägen 2, Västerås 

Å-Caféet & Skultuna Messingsbruk

Det idylliska och historiska Messingsbruket i Skultuna ligger kvar på exakt samma ställe sedan det grundades år 1607 av kung Karl IX. I över 400 år har de tillverkat metallföremål av högsta kvalitet. Skultuna är idag ett av de äldsta företagen i världen. Messingsbruket ligger vid Svartån i Västmanland i närheten av Västerås och är ett av de mest besökta turistmålen i Sverige med Skultunas Flagship Store, Outletbutiker, Museum och Å-Cafét. Nu är det dags för Messingsbruket och Å-cafét att välkomna dig till årets halloweenvecka. Bland lysande pumpor, övriga dekorationer och överraskningar som gömmer sig i de gamla lokalerna kommer du kunna njuta av en spännande atmosfär under halloween där du kan njuta av läcker lunch och halloween-inspirerad fika.

Adress: Skultuna messingbuk, Skultuna

Systrarna på Gaggeska Gården
Vallby Friluftsmuseum
Skultuna Messingsbruk
Å-caféet
halloween västerås
halloween 2020