GÅ TILLBAKA

Höstlovstips & halloweenrecept

ett år sedan
Höstlovstips & halloweenrecept

Foto: @kopparlundensbageri, Instagram. 


Christoffer Magnusson Domeij, som driver The Nutmeg House, delar med av tips på höstlovsaktiviteter och halloweenrecept för hela familjen.

Höstlovet är här och jag vet inte om det bara är jag, men det var både efterlängtat och kom plötsligt. Jag tänkte denna vecka tipsa om aktiviteter för hela familjen och ställen jag gillar att besöka i Västerås.  

Saluhallen Slakteriet

Det jag gillar med Saluhallen Slakteriet är att det finns något för alla och kvaliteten på maten är fantastiskt. 

Adress: Slakterigatan 6-10

Bageri April

Bageri April Västerås
@bageriapril, Instagram.

Vem älskar inte en riktigt god fika? Deras kardemummabullar är riktigt bra och överlag arbetar de med sån kunskap och nivå så en bara blir imponerad av allt. Det är dessutom omöjligt att inte bli sugen på allt när man kliver in och möts av den fantastiska doften. 

Adress: Vasagatan 17

Kopparlundens Bageri 

Kopparlundens Bageri Västerås
@kopparlundensbageri, Instagram.

Ännu ett ställe med härliga människor som vet vad de sysslar med! Förutom grym fika har de även fint bröd till frukosten eller mellispausen och även pizza som du inte vill missa. Fantastiska råvaror vilket jag verkligen uppskattar!

Adress: Kopparlundsvägen 7

Yoump 

För att kidsen ska göra av med lite energi gillar jag Yoump som är en sport- och nöjesarena med trampoliner från vägg till till. Vilket även är väldigt roligt för vuxna också! Som åtgärder har de nu bland annat begränsat antal i varje park vilket känns tryggt som besökare.

Adress: Hällagatan 4

Läskigt god pumpagryta  

Den här veckan delar jag med mig av ett recept för en läskigt god pumpagryta som passar hela familjen. En väldigt enkel och smakrik gryta! Smaklig måltid. 

Det här behöver du: 

2 st lökar finhackade
2 st vitlöksklyftor skivade
1 msk riven ingefära
1/2 röd chili , hackad
1/2 msk garam masala
2 dl röda linser
1 pumpa ( butternut) skuren i kuber
5 dl grönsaksbuljong
2 burkar kokosmjölk
1 msk limejuice
2 pkt paneerost
Salt och peppar

Såhär gör du: 

Fräs lök och vitlök i olja på medelvärme i 5 min eller tills löken är lite genomskinlig. Strö över garam masala och fräs ytterligare en stund. Slå sedan på alla ingredienser utom limejuice. Koka i 15 min och smaka av med salt och peppar och limejuice, lägg i paneerosten och koka 2 min servera och njut!

The Nutmeg House i Västerås

The Nutmeg House drivs av Christoffer Magnusson Domeij som tillsammans med Stockholm Culinary Team vunnit OS-Silver, OS-Guld och VM-Guld. Med Christoffers dryga 20 års erfarenhet inom branschen är väntelistan till hans hemmarestaurang väl värd väntan.

Följ Christoffer på hans Instagram.

Kopparlundens bageri
Tips
The Nutmeg House
Höstlov
Recept
Halloween
bageri april
höstlov i västerås
yoump västerås