2
0
GÅ TILLBAKA

“Tvingar oss att bli mer kreativa”

6 månader sedan
“Tvingar oss att bli mer kreativa”

I samband med spridningen av coronaviruset har många företag drabbats av att färre människor är i rörelse jämfört med förut. En bransch som drabbats väldigt hårt är restaurangbranschen. I denna artikel-serie möter vi restaurang- och caféägare som berättar om hur coronaviruset påverkat deras verksamhet och hur de ser på framtiden. Stefan Nas från Kebaberiet i Västerås berättar mer om hur de senaste veckorna sett ut för dem.

“Vi har tänkt igenom alla detaljer”

– Vi har precis som många andra en stor påverkan på verksamheten. Vi har mycket mer take-away, där märks det verkligen mest. Vi har också kunder som kommer till restaurangen, men det märks att alla håller avstånd till varandra. Som ett led i att skydda oss alla, har vi gjort markeringar så att det blir luftigt i köerna. Dessutom så måste alla sprita händerna innan de kommer in i lokalen, berättar Stefan.

– Vi arbetar omfattande med handsprit och vi arbetar även med handskar. Är personal sjuk så får de inte komma till jobbet. Vi har verkligen tänkt igenom alla detaljer så att inte kunderna behöver oroa sig, fortsätter han.

“Vi försöker tänka positivt och göra det bästa av det”

– Vi har även börjat med utkörning genom tjänsten Wolt, vilket är något vi inte haft förr. Vi gör allt för att hjälpa de kunder som kanske tillhör riskgruppen och som därför inte kan ta sig hit till oss. Vi försöker tänka positivt och göra det bästa av det, säger Stefan.

– Vi har också köpt speciella medel för att torka borden med från apoteket, som dödar bakterier 4-5 timmar efter att vi torkat borden. Det ska vara tryggt helt enkelt, tillägger Stefan.

“Vi måste hjälpa människorna omkring oss”

– Nu när det är såhär vill vi ju satsa ännu mer, jobba ännu hårdare. Detta tvingar oss att bli mer kreativa. Vi tänker mer på vad kan vi göra som vi inte gjort förr såsom take-away, hemkörning och diverse erbjudanden, så att alla blir nöjda. Vi försöker hjälpa till. Vi märker att människor omkring oss är stressade och rädda. Då vill vi finnas där och hjälpa så gott vi kan. Som person har man blivit lite mer medveten känner jag. Vi måste hjälpa människorna omkring oss, så är det bara, säger Stefan avslutningsvis.

Kebaberiet restaurang i Västerås

På kebaberiet i Västerås finner du en stor variation på menyn, med möjlighet att smaka en ny rätt varje dag om så önskas. Protein i form av nötkött, kyckling, gyros eller veganskt alternativ kombineras med ett tillbehör bestående av pommes, ris eller bulgur tillsammans med spännande såser såsom vitlök, stark sås och kebabsås samt grönsaker till. Även hemgjorda falafel och halloumi kommer att serveras i sallader som man själv kan kombinera och mixa efter smakpreferenser, och mycket mer!

Kebaberiet
Stefan Nas
covid19