2
1
GÅ TILLBAKA

“Extra viktigt att stötta de lokala restaurangerna”

6 månader sedan
“Extra viktigt att stötta de lokala restaurangerna”
Foto: Carl Lemon, @carllemon på Instagram. 

Den här veckan delar Christoffer Magnusson Domeij, som driver The Nutmeg House, med sig av hans syn på den nuvarande situationen med Covid-19 och dess påverkan på restaurangbranschen. 

Det är extra viktigt att stötta de lokala restaurangerna i detta läge om man vill ha några restauranger kvar till sommaren. Det är ju inte bara restaurangen som drabbas utan i flera led så som leverantörer, lagerarbetare, bönder, producenter, lastbilschaufförer – det är en kedjereaktion!

“Men det räcker inte hela vägen”

Restaurangägare och personal har det tufft nu och som ägare till bolaget så får du inte ta del av korttidspermitteringen. Pengar som staten skjuter upp åt dig ska ju in för eller senare vilket gör att du bara skjuter dina problem framför dig… Det är inte så att om det går tillbaka till det normala så kommer pengarna inrullandes med massor av överskott! Det flesta som driver krog gör det inte för pengarna, då finns det mer lukrativa branscher.. Hur ska man göra för att klara sig? Erbjuda take away är förstås en sak men det räcker inte hela vägen. Presentkort kan vara en bra idé men tror dock att många är försiktiga med pengar nu.

“Snälla besök restauranger” 

Mitt tips är att om du är frisk och inte i riskkategorin – gå ut och ät! Snälla besök restauranger, caféer, bagerier etc om du är frisk. Sluta titta och läsa nyheter, media spär på rädslan, likaså alla så kallade “experter” på sociala medier. Sök information från regeringen, Folkhälsomyndigheten och krisinformation. Ta hand om er! /Christoffer

Framtill nästa artikel i denna artikelserie kan du följa Christoffer på hans Instagram

västerås
Christoffer Magnusson Domeij
lokala restauranger
lokala restauranger västerås
västerås restauranger