GÅ TILLBAKA

GUIDE: Nyårspåsar Västerås

3 år sedan
GUIDE: Nyårspåsar Västerås

Även 2020 närmar sig sitt slut och är det något vi är värda i år så är det att avsluta på topp! Istället för stress och hets kring vem som fixar vad inför nyårsmiddagen finns det mycket enklare, och vissa skulle även argumentera för godare, lösningar – nyårspåsen! Ett koncept som många restauranger runt om i Västerås erbjuder – de lagar maten och du serverar den. Du hittar olika menyer från olika kök och restauranger nedan.

Kajplats 9 

Nyårspåse – Kött – 695 kr
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Snacks:
Parmesan & tryffelcremé med rotfruktschips.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Förrätt:
Hummersoppa, smördegshus med kall citron crème & hummerkött.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Varmrätt:
Kryddstekt Svensk Dovhjortsytterfilé, bakad rotselleri, rotselleripuré, tryffelsky, picklad & friterad lök.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dessert:
Chokladfondant, tahitivanilj glass & saltsmörkaramellsås. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Till kaffet:
Chokladtryffel, kokostopp & gelèhallon. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Kajplats 9 nyårspåse Västerås
Varmrätten från köttmenyn till vänster och den fantastiska efterrätten längst till höger.⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nyårspåse – Vegetarisk – 495 kr ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Snacks:
Parmesan & tryffelcremé med rotfruktschips.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Förrätt:
Jordärtskocksoppa, smördegshus med kall citron crème & tångcaviar.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Varmrätt:
Tournedos på ostronskivling och svenska baljväxter, bakad rotselleri, rotselleripuré, rödvin&tryffelsås, picklad & friterad lök.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dessert:
Chokladfondant, tahitivaniljglass & salt smör karamellsås.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Till kaffet:
Chokladtryffel, kokostopp & geléhallon.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Viktig info:
– En beställning är en förfrågan, vi återkommer till dig med en bekräftelse.
– Beställning görs enkelt på www.kajplats9.se.
– Din beställning hämtas på baksidan av restaurangen på bekräftad tid den 31/12.
– Betalning sker på plats via swish eller faktura för företag.

Di Spagna 

Meny 1 – Kött – 495 kr

Förrätt:
Toast skagen med sikrom

Varmrätt:
Svensk Oxfilé tournedos med haricots verts, madeirasky, tryffelsmör & pommes duchesse.

Efterrätt:
Chokladfondant, tahitivaniljglass & saltsmörkaramellsås

Di Spagna nyårspåse Västerås
Övre tallrikarna från köttmenyn och nedre från vegetariska menyn.

Meny 2 – Vegetarisk – 395 kr

Förrätt:
Carpaccio på Kronärtskocka med ruccola, pinjenötter, citron, olivolja och parmesan.

Varmrätt:
Tournedos på ostronskivling, svenska baljväxter, rödvin, tryffelsmör, haricots verts & pommes duchesse.

Efterrätt:
Chokladfondant, tahitivaniljglass & saltsmörkaramellsås

Viktig info:
– Påsarna köps i sin helhet. Det går inte att välja till, byta ut eller välja bort produkter
– Din beställning är en förfrågan, vi återkommer till dig med en bekräftelse på din beställning.
– Din beställning hämtas hos oss på bekräftad tid den 31/12.
– Betalning sker på plats genom kort, swish eller faktura för företag.

Veggoköket

Förrätt:
Jordärtskockssoppa med krasseolja, picklad jordärtskocka och råmarinerade champinjoner.

Varmrätt:
Rostade rödbetor, ädelost créme, krossad potatis med timjan/vitlök, picklad gulbeta, timjan och krasseolja.

Dessert: Lime-kladdkaka, saltkaramellsås grädde med vit choklad, färska bär och kaffegodis.

Pris: 489:-/person
Boka din kasse på [email protected].

Veggoköket nyårspåse Västerås

The Nutmeg House 

Meny – Kött/Fisk – 785 kr/pers

Förrätt:
Rilette på spindelkrabba, esplettepeppar, chawanmushi på örter & ostronblad

Varmträtt:
Lättrökt pilgrimsmousseline med skummig musselsoppa smaksatt med Champagne & picklad majrova

Huvudrätt:
Kryddstekt hjortinnanlår med portvinsbrässerad hjortlägg med Gotlandslins, syrlig morotscréme, hasselbeta och portvinssky

Alternativt 

Huvudrätt:
Torskloin med syrlig morotscréme, hasselbeta & hummersås

Dessert:
Tre svenska ostar med frukt & nötbröd
Valrhonachokladtart med svartvinbärscremeuex, salt kolasås & kristalliserade pumpafrön
Kaffegodis

(Menyn är laktosfri & nötfri)

Tillval: Ostron med rödlöksvinäger 20 kr/st

The Nutmeg House nyårspåse Västerås
Foto: @bynybrg på Instagram.

Meny – Vegetarisk – 695 kr 

Förrätt:
Spetskål kokt med vit bourgogne & smör , esplettepeppar, chawanmushi på örter & ostronblad

Varmrätt:
Lättrökt Amadinepotatis med skummig jordärstkockssoppa smaksatt med Champagne & picklad majrova

Huvudrätt:
Kryddstekt rotselleri med portvinsbrässerad Gotlandslins, syrlig morotscréme, hasselbeta & svampsky

Dessert:
Tre svenska ostar med frukt & nötbröd
Valrhonachokladtart med svartvinbärscremeuex, salt kolasås & kristalliserade pumpafrön
Kaffegodis

695 kr/pers

(Menyn är laktosfri & nötfri)

Agrill

Snacks:
Potatischips och löjromsdipp

Förrätt:
Vitlöksgratinerad 1/2 hummer med gremolata, toppas med gruyereost

Varmrätt:
Oxfilé med tryffelsmör, portvinssky, potatiskkaka, smörstekt svamp och rostade morötter i olika färger

Dessert:
Chokladmoussebakelser på browniebotten med passionsfruktspannacotta och passionsfruktsgelé

Kaffegodis:
Chokladtryffel och marmeladkonfekt

Pris: 595 kr/person

Kajplats 9
Veggoköket
The Nutmeg House
nyårspåse