1
0
GÅ TILLBAKA

Krognytt: Håller du koll på de senaste öppningarna?

7 månader sedan
Krognytt: Håller du koll på de senaste öppningarna?

Håller du koll på de senaste öppningarna i Västerås? Vi hjälper dig på traven och listar nedan de senaste nyheterna inom restaurang- och cafévärlden i Västerås. Kanske hittar du din nya favorit listad? Ta en titt på utbudet och boka en dejt med partnern, familj eller vänner och bocka av listan. 

Caffè Nero

Caffè Nero har stor fokus på högkvalitativt kaffe och erbjuder ett brett sortiment för alla smaker och preferenser. Förutom kaffe har de även ett stort utbud av mat såsom gröt, smörgåsar, sallader, pajer, lasagne och pizzettas. Även olika varianter av te, choklad och juicer finns med på menyn. Inredningen består av svenska designdetaljer för att förhöja den lokala känslan. Det finns avlånga bord för arbets- eller studiemöten, perfekt att avnjuta en god kopp kaffe till. Framåt våren och sommaren kommer en stor uteservering att öppna utanför.

Caffe Nero Västerås nyöppnat

Öppettider:
Måndag-fredag: 09:00 – 19:00
Lördag:  09:00 – 18:00
Söndag: 10:30 – 18:00

Adress: Hantverkaregatan 8, Västerås.

Efendys

Stället som erbjuder något för alla! Njut av kolgrill, husman och pizza i en trevlig food court miljö. De har ett brett sortiment av internationella rätter som lagas från grunden med färska råvaror. 


Öppettider:
Måndag-fredag: 10:00-20:00
Lördag-söndag: 10:00-17:00

Adress: Hällagatan 14, Västerås

Blackstone Steakhouse

Det unika med Blackstone Steakhouse är att varmrätterna serveras på en het lavasten som är cirka 400 grader och måltiden är en upplevelse utöver det vanliga. I en fantastisk miljö kan du njuta av en mångsidig meny som sannerligen har något för alla smaker och preferenser.

Blackstone Steakhouse Västerås nyöppnat

Öppettider: 
Tisdag-fredag: 16:00-sent
Lördag: 12:00- sent
Söndag: 12:00-20:00

Adress: Sturegatan 11, Västerås.

Kebaberiet

Hos Kebaberiet kan du kombinera din egen tallrik, rulle eller sallad. De har både veganska och vegetariska alternativ, även alternativ som halloumi och falafel exempelvis. Här kan du äta varje dag, utan att äta samma sak flera gånger i rad. Du har fri kreativitet och väljer din egna bas, protein och såsen du gillar. Efter maten kan du även avnjuta en god fika, med färskt fikabröd, kaffe från Café Mollinari och/eller en krämig gelato. 

Kebaberiet Västerås nyöppnat

Öppettider:
Måndag: 09:00 – 19:00
Tisdag – fredag: 09:00 – 20:00
Lördag: 10:00 – 20:00
Söndag: 11:00 – 19:00

Adress: Traversgatan 12, Västerås

Nora’s

En del av Saluhallen Slakteriets storsatsning 2020 är systerkrogen till RibHaus – Nora’s. Konceptet där vedugnspizza kommer stå i fokus med lokala ingredienser baserat på säsong. Menyn som grundaren Joe Morris beskriver är inte jättestor eller “super-italiensk”. De erbjuder ett litet antal small plates, som består av bröd/hemkärnat smör, en signature sallad, lokala och ‘haus-gjord’ charkuteri och någon form av ost. De har ungefär 5-6 st pizzor på menyn där minst två är vegetariska. De tillverkar sin egna pepperoni-salami tillsammans med Stora Ekeby Kött och har stor fokus på lokala ingredienser.

Noras Västerås nyöppnat

Foto: @noras.vst & @mandutrash på Instagram.

Öppettider:
Tisdag-fredag: 11:00-20:00
Lördag: 11:00-16:00

Adress: Slakterigatan 6-10, Västerås 

Pasta Fresca

Också som en del av storsatsningen hos Saluhallen Slakteriet hittar vi Pasta Fresca som det senaste tillskottet. De erbjuder läcker och genuin italiensk mat med fokus på färsk pasta. De arbetar med fantastiska råvaror från grunden och erbjuder sex pastarätter och tre antipasti som detta fall även kan ses som en variant av italiensk fast food. Det är tre friterade rätter som passar perfekt att starta middagen med. 

Pasta Fresca Västerås nyöppnat

Öppettider:
Tisdag-fredag: 10:00-18:00
Lördag: 10:00-16:00

Adress: Slakterigatan 6-10, Västerås 

Turbine Hotel 

ESS Group är hotellfamiljen som bland annat ligger bakom Steam Hotel Västerås och nu även Boutique hotellet Turbine. I deras intima lobby serverar de enklare rätter vid kvällstid och är du sugen på en riktig smakupplevelse erbjuder The Steam Hotel två unika restauranger. Ett hotell är inte är inte ett hotell utan en riktigt mysig bar där du hittar fantastiska cocktails, sköna toner och dämpad belysning.

Turbine Hotell Västerås nyöppnat

Adress: Ångkraftsvägen 14, 3 tr, Västerås

Öppnar snart

Essence 

Stefan Taylor, som tidigare drivit Västerås Dinner Club, öppnar upp sin andra restaurang Essence. Liksom Dinner Club serverar Essence en läcker och hemlig meny i en atmosfär som låter dig ta en del av tillagningen. Den här gången erbjuds sju rätter, tre är signaturrätter av Stefan som förblir fasta på menyn och varierar endast efter säsong. De andra fyra rätterna kommer bytas dagligen och fokus på att dra nytta av bra och fräscha råvaror. Menyn serveras i ett förseglat kuvert som du får under middagen. Det är en fantastisk upplevelse du kommer minnas länge. 

Caffé Nero
blackstone steakhouse
Kebaberiet
Nora's
pasta fresca
essence
efendys
bageri april
turbine hotell