4
0
GÅ TILLBAKA

Christoffer Magnusson Domeij: “Största utmaningen”

6 månader sedan
Christoffer Magnusson Domeij: “Största utmaningen”
Foto: Carl Lemon, @carllemon på Instagram. 

Den här veckan delar Christoffer Magnusson Domeij, som driver The Nutmeg House, med sig av de största skillnaderna i att driva egen restaurang jämfört med att arbeta på en restaurang. Vad är den största utmaningen? Och vad är den viktigaste egenskapen att ha?  

Den stora skillnaden i att driva restaurangen och arbeta på restaurang, är att man är ansvarig och delaktig i allt som rör restaurangen. Allt från beställningar, bokföring, laga mat, städning till personalansvar. Man har ständigt restaurangen i tankarna. Som anställd kan du förhoppningsvis lämna jobbet när du går därifrån vilket inte alltid är så lätt som ägare.

“Största utmaningen” 

Största utmaningen för dom flesta restaurangägarna är att få lönsamhet i sina rörelser då det är låga marginaler. Att jobba inom restaurang kan också vara svårt att få ihop med familjeliv. Detta på grund av arbetstider och de långa passen och även obekväma arbetstider som det kallas. Det börjar dock ordna upp sig inom branschen då man inser att det måste göras något för att behålla kompetent personal längre i branschen och att dom inte byter karriär då dom skaffar
familj.

restaurangägare

Foto: @carllemon på Instagram.

När man driver en restaurang ser jag det som en fördel att ha jobbat på “golvet” oavsett om det är som kock, servitör eller diskare. Man har en helt annan förståelse för yrket och inblick i hur det är att jobba i de olika områdena. En nackdel kan vara att man kanske inte har erfarenhet av andra delar som hur det är att driva företag. Men det går att lära sig i form av vidareutbildning.

“Viktigaste egenskapen att ha”

Den viktigaste egenskapen att ha som restaurangägare är enligt mig att vara villig att se möjligheter. Och villig att lära sig hela tiden och inte fastna i gamla hjulspår! Att vara lyhörd för sina medarbetare och ständigt ge personalen stöd och rätt förutsättningar för att utföra sitt jobb så bra som möjligt. För vi arbetar som ett lag tillsammans och mot samma mål!

 

Framtill nästa artikel i denna artikelserie kan du följa Christoffer på hans Instagram

västerås
Christoffer Magnusson Domeij
The Nutmeg House
restaurangägare