1
1
GÅ TILLBAKA

Joe Morris: Solidaritet är viktigt just nu

5 månader sedan
Joe Morris: Solidaritet är viktigt just nu

I samband med spridningen av coronaviruset har många företag drabbats av att färre människor är i rörelse jämfört med förut. En bransch som drabbats väldigt hårt är restaurangbranschen. I denna artikel-serie möter vi restaurang- och caféägare som berättar om hur coronaviruset påverkat deras verksamhet och hur de ser på framtiden. Joe Morris som driver RibHaus och Nora’s berättar mer om hur de senaste veckorna sett ut.

“Det känns mer mänskligt på det sättet” 

– Jag kan föreställa mig att som många andra företag, att personal påverkats mest av Coronaviruset. Istället för att säga upp en eller två personer har vi fattat beslutet att minska timmarna för all personal. Det känns mer mänskligt på det sättet. Jag skulle säga att jag är en nybörjare när det gäller att äga och driva ett företag så hela processen har varit väldigt stressande. Att ha så stort ansvar för människors liv i den här situationen där man är ganska maktlös är inte enkelt att handskas med men jag gör så gott jag kan, berättar Joe.

Bevis på att vi gör ett bra jobb och att vi har lojala gäster”

– Som alla andra har vi varit tvungna att tänka om i hur vi gör saker. För oss har det varit lite tufft gällande vårt nya projekt Nora’s som vi öppnade precis när allt började. Vi tror verkligen på konceptet och tycker maten är på en bra nivå och hoppas vi kan göra det rättvisa med tiden. Vi måste fortsätta att påminna oss om att det inte är konceptet eller maten som inte är bra, det är bara på grund av dessa tuffa tider som vi för närvarande går igenom. Vi har fått ett fantastiskt stöd och värmande kommentarer från gäster vilket vi är så tacksamma för. RibHaus fortsätter att vara populärt, vilket känns skönt, backar upp sin lillasyster. Jag tror att det är ett riktigt bevis på att vi gör ett bra jobb på RibHaus och att vi har lojala gäster, vilket vi är glada för, fortsätter Joe.

Positiva förändringar kommer ur den tuffa perioden

– Naturligtvis finns det en oro över en konstant. Vad kan vi göra? Hur kan vi ändra något för att komma igenom dessa utmanande månader? Det är svårt! På ett sätt är det ändå positivt. Företag måste göra ändringar som de aldrig skulle ha gjort tidigare och förhoppningsvis kan de genomföra dessa förändringar för att göra sina företag mer framgångsrika i framtiden. Och detta fokuserar vi också på såklart, förklarar Joe.

– Vår restaurang i Seoul påverkades starkt av Coronaviruset. Det började bli ganska populärt bland lokalbefolkningen och sedan blev Sydkorea snabbt det mest drabbade landet efter Kina. För att försöka hålla stämningen på topp, så gott det går, firade jag nyligen min 30-årsdag och då hade vi en liten fest för min svenska familj, nära vänner och personal. Lite god mat och mycket öl/vin! Ett sätt att glömma allt detta för en kväll, berättar Joe och skrattar.

“You know the drill!” 

– Det viktigaste jag skulle säga till våra gäster är att fortsätta att stödja dina lokala företag. Fortsätt att gå ut och äta på restauranger, dricka på pubar osv. Men naturligtvis, håll dig säker, tvätta händerna, håll avstånd från människor. You know the drill, säger Joe avslutningsvis.

RibHaus i Västerås 
Läckra burgare med fokus på bra råvaror av hög kvalitet. Erkända av den internationella burgarguiden Burgerdudes som en av de bästa burgarna i Sverige. Belägna i Saluhallen Slakteriet.

Nora’s i Västerås 
Vedugnspizza med fokus på lokala ingredienser baserat på säsong. Belägna i Saluhallen Slakteriet.

Ribhaus
Ribhaus Västerås
Joe Morris
Nora's
Nora's Västerås