4
0
GÅ TILLBAKA

“Vi försöker vara kreativa” 

6 månader sedan
“Vi försöker vara kreativa” 

I samband med spridningen av coronaviruset har många företag drabbats av att färre människor är i rörelse jämfört med förut. En bransch som drabbats väldigt hårt är restaurangbranschen. I denna artikel-serie möter vi restaurang- och caféägare som berättar om hur coronaviruset påverkat deras verksamhet och hur de ser på framtiden. Niklas Bussert och Mattias Lindh från Salladsmagasinet  i Västerås berättar mer om hur de senaste veckorna sett ut för dem.

Förlängning av öppettider 

– Vår stora nyhet är att vi öppnar kväll! Nya tiden blir 8:00-18:00 på vardagar. Lördagar är oförändrat 11:00-15:00. Förändringen är på grund av den rådande krisen just nu. Vi blir för mycket personal dessa timmar och omsättningen har gått ned så vi tänker att vi sprider ut personalen på hela dagen och därmed förlänger öppettiderna. Vår lösning är att sätta några på kväll så alla behåller jobbet och blir effektiva på fler timmar, säger Mattias. 

– Så vi kan hålla ett annat flöde också. Vi märker också att alla inte kommer samtidigt, det är ett nytt flöde att förhålla sig till, fortsätter Niklas. 

– Vi har mycket färre utkörningar till företag då de har dragit ned på mötena. Det är lite mindre här i restaurangen också, men tack och lov har vi lojala gäster, berättar Mattias vidare. 

Inte bara öppettiderna som ändras 

–  Det kommer ännu en ny grej! Från och med nästa vecka kommer vi erbjuda kalla matlådor man kan ta med sig hem! Det kommer vara lite mer vanlig husmanskost. Så först äter du en go’ sallad till lunch och sedan köper du med dig en enkel middag hem – som bara behöver värmas och är redo! Det är som vi säger; det är ultra, säger Niklas exalterat.

– Det kommer bli en stor kyl med annat sortiment, mat som man kan värma, fortsätter Mattias. Vi ökar och bromsar inte upp, det är viktigt att hitta lösningar till dessa situationer och anpassa sig så gott man kan. 

Det finns en cliffhanger 

– Kommande månader ser spännande ut. Vi kan inte sia om någonting och vi provar det här konceptet och sen så utvärderar vi. Det kan bli så att vi har öppet ännu längre om vi märker att det efterfrågas. Detta är en provperiod, berättar Niklas.  

– Vi har också en cliffhanger… Det kan hända att ett lag kommer ta över Salladsmagasinet under en dag nästa vecka och sälja sallader. Vi säger inte vilket men vi säger att det kan ske! Det kan bli en take over. Vi kan inte säga vilka de är men de har is i magen och är lite puckade… säger båda och bryter ut i skratt. 

“Vi försöker vara kreativa”

– Resterande del av året känns bra, vi är inte oroliga. Det är spännande tider just nu, säger Mattias. Just nu ska vi försöka göra det bästa av den här perioden och vi hjälper oss själva först och sedan gör vi det vi kan för att hjälpa andra, fortsätter Niklas. 

–  Man kan reagera på olika sätt i situationer som dessa, finns inget rätt och fel. Vi försöker vara kreativa och anpassa oss på bästa sätt, säger båda avslutningsvis.

 


Salladsmagasinet i Västerås

Salladsmagasinet i Västerås drivs av Niklas Bussert och Mattias Lindh. I en avslappnad atmosfär kan du njuta av hälsosam, vällagad och smakrik mat.

Salladsmagasinet
Mattias Lindh
Niklas Bussert
Salladsmagasinet Västerås
covid19