1
0
GÅ TILLBAKA

Saluhallen Taqueriet: Unik kväll med mexikansk mat

15 dagar sedan
Saluhallen Taqueriet: Unik kväll med mexikansk mat
Rätter från RibHaus från förra årets taqueria. Foto till höger @mattiasalanen på Instagram.

Joe Morris driver RibHaus och Nora’s inne i Saluhallen Slakteriet. Han har även tagit RibHaus hela vägen till Sydkorea och har fått flera prestigefyllda meriter med åren. Bland annat listades RibHaus 2019 av den internationella burgarguiden Burgerdudes som en av de bästa hamburgarna i Sverige.  Den här veckan berättar han om eventet Saluhallen Taqueriet som kommer äga rum i Saluhallen slakteriet den 26 september. Älskar du mexikansk mat eller är nyfiken på att testa innovativa och spännande varianter av tacos så är detta kvällen för dig!

Såhär började Saluhallen Taqueriet

Det började med att jag under året vi hade vår första Taqueriet åt på rätt många olika tacoställen i Skandinavien, hemma i England och i USA. Jag blev superinspirerad att göra något liknande själv. I brist på eget serveringstillstånd under den perioden och eftersom jag gärna ville ha margaritas och andra goda drinkar på eventet så frågade jag Veggoköket om de ville vara med på Saluhallens första Taqueria. Jag tänkte även att det skulle vara ett bra komplement matmässigt, kött och fisk från RibHaus och vegansk mat från Veggoköket.

Saluhallen Taqueriet

Rätter från RibHaus från förra årets taqueria. Foto: @mattiasalanen på Instagram.

Årets deltagare 

Veteranerna, RibHaus och Veggoköket kommer delta men även rookies som Nora’s, Mr Mango och Chiqpeas. Det som kommer göra detta till ett spännande event är att alla aktörer kommer göra sin egen tolkning på god mexikansk mat.

“Västerås bästa plats”

Jag tycker det är jättekul att vår saluhall har utvecklats så här. Mer bra mat, med seriösa aktörer. Jag anser att Saluhallen slakteriet faktiskt är Västerås bästa plats att få en varierad och god lunch.

Det här hittar du på menyn hos RibHaus och Nora’s

Hos RibHaus kommer vi ha en ‘fried shrimp taco’ med friterade räkor, picklad daikon, kimchimajo, krossade wasabiärtor och teriyakisås. På Nora’s kommer man hitta vedeldad short-rib flatbreads: brasserade/vedeldad nöt-rib, mini-flatbreads, romanescosås, sumac rödlök och persilja. Plus lite micheladas och mezcal shots. Mitt tips är att köpa från alla! Alla kommer köra små-rätter så köp från varsitt ställe och dela på allt.

Datum: Lördagen den 26 september
Tid: 18:00 – sent
Bordsbokning: Drop-in (i mån av plats) eller bokningar för sällskap på +4 personer. Bordsbokning sker via mail till info@veggokoket.se.

Saluhallen Slakteriet följer givetvis alla restriktioner och råd gällande Covid-19 och har gott om utrymme mellan borden och utökad hygien. 

Veggoköket
Saluhallen Slakteriet
Saluhallen Slakteriet Västerås
Joe Morris
Saluhallen Taqueriet
Mr.Mango
chiqpeas