0
0
GÅ TILLBAKA

Tips inför studentfirandet

8 månader sedan
Tips inför studentfirandet
Foto: Carl Lemon, @carllemon på Instagram. 


Den här veckan delar Christoffer Magnusson Domeij, som driver The Nutmeg House, med sig av studentbuffén han erbjuder inför kommande firande. 

Studenten och firandet i sig är en upplevelse man sent glömmer. Den svenska traditionen sträcker sig långt tillbaka i tiden och är ofta något man kan minnas tillbaka och dela minnen från, även på äldre dagar. Det är en enorm uppladdning innan och gemenskapen med klasskamraterna känns på något sätt starkare än någonsin dagarna innan den stora dagen.

Mina minnen av studenten är att min klass separerades efter utspringet och jag har inte sett många därefter haha. Jag kände dagen då det var dags att ta studenten att det var en nästan märklig känsla. Nu skulle man in i vuxenvärlden – på riktigt?! Jag längtade dock efter att få komma ut i arbetslivet och förkovra mig i denna härliga bransch.

Mottagning med nära och kära

I år blir det tyvärr ett annorlunda firande för många runt om i landet. Det må skilja sig från det traditionella firandet med utspring och liknande på olika håll men något som består är ändå mottagningen med nära och kära. I år kommer jag erbjuda en studentbuffé, perfekt för dig att ägna mer tid åt andra saker än att stå i köket och förbereda allt – det sköter jag! 

Studentbuffé

Bild från tidigare firande.

Med många års erfarenhet från catering till större event har jag skapat en meny jag hoppas ni ska gilla. Inspirationen till studentbuffén bygger på säsongens härliga primörer och att det ska vara en publik buffé som tilltalar dom flesta. Den kommer förpackas lätt i portionsformar för att anpassa den efter rådande situation. Detta hittar du på menyn:

Surdegsbröd med hemkärnat smör

Trädgårdssallad med champagnepicklad lök

Gotländsk sparris med parmesan & tryffelmajonnäs, rostade frön & nötter

Primörbetor i svartvinbärsvinegrette med delikateslinser & getost

Färsk potatissallad med dressing på Liss-Ellassenap från Hedemora

Alg & tångbakad fjällröding med citronmajonnäs

Örtbakad kycklingbröst med persiljerot & bovete

Vanilj & färskostmousse med rabarber, jordgubbar & kardemummasmulor

Pris: 325 kr/pers 

Beställ enkelt via [email protected] och skulle du ha några frågor kan du kontakta mig.

Jag önskar alla studenter detta år stor framgång! Mitt största tips är att fortsätta följa era drömmar och jobba hårt för att uppnå det ni önskar.

The Nutmeg House i Västerås

The Nutmeg House drivs av Christoffer Magnusson Domeij som tillsammans med Stockholm Culinary Team vunnit OS-Silver, OS-Guld och VM-Guld. Med Christoffers dryga 20 års erfarenhet inom branschen är väntelistan till hans hemmarestaurang väl värd väntan.

Framtill nästa artikel i denna artikelserie kan du följa Christoffer på hans Instagram
The Nutmeg House Västerås
Christoffer Magnusson Domeij
The Nutmeg House
buffé
studentbuffé
studenten 2020
studentfirande