9
0
GÅ TILLBAKA

En av Stockholms bästa Sushi-kockar tar över VICHI i Västerås

2 år sedan
En av Stockholms bästa Sushi-kockar tar över VICHI i Västerås

Från exotiska Mongoliet till excellence i Stockholm och nu perfektion i Västerås.
Den nya ägaren på VICHI rivstartar med fokus på hållbarhet, Skandinavisk fisk samt en dos av kreativitet i skapandet av sushi. Iderbold Ganbat har efter sin utbildning i Mongoliet byggt upp mer än tio års erfarenhet som sous- och sushichef på restauranger i Stockholm. Utöver detta har han även erfarenhet från restauranger med Michelinstjärnor i Sverige, Norge och Japan. Findie presenterar VICHI Västerås med Iderbold “lderee” i spetsen.

Ett decenniums erfarenhet från världen över

Vichi i Västerås

Foto: @vichisushibar på Instagram.

Ideree Ganbat har efter examen från kockskolan Mongolai i Mongoliet haft en minst sagt innehållsrik arbetslivserfarenhet. Han har arbetat på några av Stockholms mest hyllade sushiställen som Råkultur och uppskattade restauranger som Tak och Shogun.

Flerårigt arbete på restauranger med Michelinstjärna

Mellan åren 2016-2018 arbetade Ideree på Michelinrestaurangen Imouto i Stockholm. Ideree har under år 2018 slipat ytterligare på sina färdigheter genom att arbeta med några av världens mest framstående sushikockar.  På restaurangerna Hakkoku i Ginza, Tokyo med sushichef Hiroyuki Sato som arbetade på Michelinrestaurang innan han öppnade eget samt Michelinrestaurangen Sabi Omakase i Stavanger, Norge med sushichef Roger Asakil Joya.

Äkta japansk sushi på VICHI Västerås – Edomae style

Det Ideree bland annat vill framlysa på VICHI Västerås är äkta japansk sushi, närmare bestämt Edomae style sushi.

Edo är ett annat ord för Tokyo och syftar till den period kring 1800-talet där fler tilläts experimentera och öppna sina egna verksamheter, enligt sushischool.jp.

Nigiri sushi på edomae style – en favorit om kocken själv får välja
VICHI i Västerås

Foto: @vichisushibar på Instagram.

Iderees personliga favorit är Nigiri vilket innebär att vanligtvis rå fisk läggs ovanpå sushiris. Vad som utmärker Edomae style är fokusen på sött och salt som kombineras i en perfekt smaksymfoni. Självklart finns det även varianter som är vegetariska, till exempel avokado.

Fokus på hållbarhet, produktion och transport av fisk

-Vi har ett stort miljötänk i val av producenter och leverantörer av fisk. Att arbeta med hållbarhet är en självklarhet på VICHI och därför vill vi bara arbeta med likasinnade, berättar Ideree.

Skandinavisk och MSC samt ASC märkt fisk på VICHI Västerås

– Ett av sätten som vi arbetar aktivt på för att uppfylla dagens miljökrav är genom att välja MSC och ASC märkt fisk. Vi försöker även hålla det så lokalt som möjligt och inkorporera Skandinavisk fisk i sushin som serveras hos oss. Det gör vi genom att använda fisk som till exempel gös, strömming, röding, abborre och regnbågslax, förklarar Ideree.

Vichi i Västerås

Den som väntar på något gott kan vänta sig en avsmakningsmiddag

Ideree avslöjar att en avsmakningsmiddag kan förväntas inom kort på VICHI Västerås. I den kommer man att serveras ett urval av japanska rätter följt av sushi på röd och vit fisk som avslutas med spännande japansk dessert. Håll utkik!

Adress: Torggatan 1, 722 15 Västerås.

Öppettider
Måndag-Lördag: 11:00-20:00
Söndag: 12:00-17:00

Sushi
Sushi Västerås
Vichi
VICHI Västerås