3
1
GÅ TILLBAKA

“Vi gör vad vi kan och kämpar på”

6 månader sedan
“Vi gör vad vi kan och kämpar på”

I samband med spridningen av coronaviruset har många företag drabbats av att färre människor är i rörelse jämfört med förut. En bransch som drabbats väldigt hårt är restaurangbranschen. I denna artikel-serie möter vi restaurang- och caféägare som berättar om hur coronaviruset påverkat deras verksamhet och hur de ser på framtiden. Evelina och Pia Juhlin som tillsammans driver Systrarna på Gaggeska gården i Västerås berättar mer om hur de senaste veckorna sett ut för dem.

“Det påverkar oss hårt ekonomiskt”

– 90 % av alla bokningar har avbokats och ungefär hälften av alla våra gäster har försvunnit. Det påverkar oss hårt ekonomiskt såklart, men vi gör vad vi kan och kämpar på, säger Evelina.

Vilka åtgärder har vidtagits?

– Vi har tagit bort allt från buffen så nu serverar vi även sallad, soppa och bröd till gästen. Allt detta gör vi för att gästerna inte ska behöva ta i något själva. Därmed minskar vi kontaktytor för gästen. Vi har även tagit bort lekhörnan så att inte barnen samlas. Vi har även tagit fram utemöblerna och även gjort det lite glesare bland sittplatserna inne. Lokalen är mer luftigt inredd och vi hoppas att detta kan göra våra gäster mer bekväma. Vi serverar dessutom alltid take away och erbjuder även catering, berättar Pia.

Hälsning till gästerna

– Är ni friska och lyra så är ni hjärtligt välkomna hit! Vi håller alltid god hygien och har nu även öppnat vår stora uteservering. Den friska luften med en kopp kaffe i solen tror vi kan göra oss alla gott i dessa tider. Detta är ett bra ställe att åka till när man vill ta en promenad, vara ute med familjen och samtidigt kunna ta en lugn fika, tillägger de avslutningsvis.

Systrarna på Gaggeska gården i Västerås

Gaggeska gården i Västerås är döpt efter Rudolf Gagge (1834-1912) som ägde gården vid 1800-talets slut. Han var en av Västerås mer kända personligheter på sin tid och bankdirektör vid Mälareprovinsernas Enskilda Bank. Idag är Systrarna på Gaggeska Gården i Västerås en genuin restaurang & café i lantlig idyll på Vallby Friluftsmuseum, Västerås. Där erbjuds mat lagad av de finaste råvaror & härliga bakverk & smörgåsar.

Systrarna på Gaggeska Gården
Gaggeska gården
Systrarna på Gaggeska gården Västerås
covid19