1
0
GÅ TILLBAKA

“Tänk på nya möjligheter och alternativ”

6 månader sedan
“Tänk på nya möjligheter och alternativ”

Foto: Carl Lemon, @carllemon på Instagram. 

I samband med spridningen av coronaviruset har många företag drabbats av att färre människor är i rörelse jämfört med förut. En bransch som drabbats väldigt hårt är restaurangbranschen. I denna artikel-serie möter vi restaurang- och caféägare som berättar om hur coronaviruset påverkat deras verksamhet och hur de ser på framtiden. Christoffer Magnusson Domeij som driver The Nutmeg House i Västerås berättar mer om hur de senaste veckorna sett ut.

Bromsat utgifterna

– Jag har bromsat mina utgifter så gott det går, tar inte ut någon lön och inga investeringar. När det gäller rutiner så är städning och hygien förstås extra noga. Men den är förstås alltid är väldigt hög, förklarar Christoffer.

“Påverkar min ekonomi starkt”

– Jag har fått flera cateringar i form av bröllop och fester avbokade vilket påverkar min ekonomi starkt. Hoppas på att jag kan hålla mig flytande under den värsta stormen. Jag har fått ta till med lite innovativa lösningar där jag erbjuder lunchcatering och helgkassar.  Lunchcateringar har tagits emot väl och jag är glad att jag har något att göra om dagarna. Helgkassen har likaså den rullat på, vill förstås sälja flera men det är ett bra erbjudande med fri hemkörning och du behöver laga minimalt själv, berättar Christoffer.

“Kämpa på, tänk på nya möjligheter och alternativ”

– Mitt tips är att kämpa på, tänk på nya möjligheter och alternativ men det är svårt alla kanske inte har möjlighet att ställa om sin verksamhet från en dag till en annan. Mitt råd till gäster är att stanna hemma vid symtom, om du är frisk gå ut och ät men håll distans och om du inte vill gå ut beställ hem mat från restaurangerna, säger Christoffer avslutningsvis.

The Nutmeg House i Västerås

The Nutmeg House drivs av Christoffer Magnusson Domeij som tillsammans med Stockholm Culinary Team vunnit OS-Silver, OS-Guld och VM-Guld. Med Christoffers dryga 20 års erfarenhet inom branschen är väntelistan till hans hemmarestaurang väl värd väntan.

Lunch
The Nutmeg House Västerås
Christoffer Magnusson Domeij
The Nutmeg House
Catering
helgkasse