1
0
GÅ TILLBAKA

GUIDE: Premiär av uteserveringar

6 månader sedan
GUIDE: Premiär av uteserveringar

Längtar du också efter att kunna ta en kopp kaffe eller en drink i solen på uteserveringarna i Västerås? Din längtan är snart över! Västerås uteserveringar har fått tillstånd att öppna redan innan den vanliga premiärdagen som är 1 april, och premiärerna är igång redan nu. Vi på Findie har tagit reda på vilka uteserveringar i Västerås som redan utlovar en plats i solen. Läs mer nedan!

Säkra din favoritplats i solen 

Vanligtvis tillåts uteserveringar från och med den 1 april i Västerås. Det som Västerås, liksom resten av världen, upplever just nu är dock långt ifrån en “vanlig” vår. På grund av att många restauranger har det väldigt kämpigt har tekniska nämnden beslutat om att tillfälligt ändra sina regler, för att underlätta för restaurangerna. Alla som haft tillstånd för uteservering i Västerås kan därför redan idag komma in med sin ansökan, för att få öppna tidigare. Findie har nedan listat alla de kommande öppningarna av uteserveringar i Västerås. Se till att säkra din favoritplats i solen!

Kajplats 9

Sedan 2012 har gästerna hittat vägen till det klassiska brasseriet i Västerås. Kajplats 9 är en naturlig mötesplats för dig som uppskattar en vacker atmosfär och delikata upplevelser som avnjuts med alla sinnen, för dig som har vägarna förbi en vacker dag och för dig som vill unna dig något extra under helgen… eller mitt i veckan!

Uteserveringen hos Kajplats är en glimrande pärla från vår till höst och från baren har du en sagolik vy över Mälaren, dag som kväll.

Adress: Sjötullsgatan 2

Kajens Café

Ambitionen på Kajens Café är Caféet ska kännas levande och passa alla typer av människor. Som gäst ska man alltid känna sig varmt välkommen och mötas av ett leende. Här kan gästerna njuta av en smakrik lunch, middag eller en fika för den sötsugne. Under sommarhalvåret öppnar vi även upp portarna för vår populära glasskiosk alldeles intill, som definitivt är värt ett besök!

Adress: Mälargatan 4D

Agrill

Hos Agrill finner vi en restaurang i Västerås där du kliver in i 1920-talet och möts av fransar, sammet och jazz, och där kött grillat på vår träkolsgrill får ta plats. Råvarorna sätter grunden och de väljs därför med omsorg eftersom bra mat smakar bäst. Även om träkolsgrillat kött är det bästa vi vet finns såklart både fisk, skaldjur och vegetariska alternativ på menyn.

Adress: Mälargatan 6D

Bistro gränden

Bistro Gränden är en renodlad bistrorestaurang med god mat och dryck. Matsalen serverar smårätter, större rätter samt grillade kött- och fiskprodukter från det öppna köket och vinet hämtas i det egna inglasade vinrum. Kunderna välkomnas också till att dricka ett gott glas vin, öl eller en drink efter jobbet eller senare på kvällen. Atmosfären beskrivs som avslappnad och Bistro gränden Västerås bjuder in alla från matkräsna, hungriga och de som vill parta på helgen på en härlig stund.

Adress: Smedjegatan 7

Västerås slott

Premiär för Slottets uteservering! Lördagen den 28 mars 2020 öppnar slottet sin vackra uteservering. På slottet finner vi en vacker miljö i en anrik atmosfär. Perfekt, för att avnjuta på dess uteservering. 

Adress: Slottet 1

Å-cafét

Sedan 1607 har Skultuna Messingsbruk legat på samma idylliska plats utmed Svartån. Inuti brukslokalerna kan gästerna besöka Å-Café, ett lugnt och trivsamt café som tar gästerna nära naturen och erbjuder en vacker utsikt året om. Den härliga terrass erbjuder en idyllisk plats för att avnjuta vår- och sommarsolen.

Hos Å-café kan gästerna välja mellan ett stort utbud av fikabröd och drycker, och även enklare maträtter så som toasts och fräscha sallader. Här kan gästerna även beställa Västmanlands godaste räkmacka, som sägs vara så god att den är värd ett återbesök.

Adress: Skultuna Messingsbruk 

Mälarkrogen

Mälarkrogen har öppet för lunch och erbjuder också mat för avhämtning. Hämta varmrätt, sallad och kaka för 95:- (må-fr, 11.30-14.00) Det går också bra att hämta mat från a´la carte efter 14.00 och då erbjuds 20% rabatt.

Vill man sitta ute i friska luften, går det bra. Den fina takterrassen lämpar sig utmärkt för god mat och dryck i trivsam miljö vid Mälaren.

Adress:  Lögarängsvägen 5

För fler ställen som också öppnar uteserveringar inom kort:

Bishops Arms

Global living

Boca

Bra Hak Burgers

NOM Bar & Mat

O’Learys Västerås

Pitchers

agrill
Kajplats 9
Uteserveringar
Bistro Gränden
Kajens Café
Västerås Slott
Uteserveringar Västerås
åcafeet