3
0
GÅ TILLBAKA

Västerås Slott: “Kommer att klara det här”

6 månader sedan
Västerås Slott: “Kommer att klara det här”

I samband med spridningen av coronaviruset har många företag drabbats av att färre människor är i rörelse jämfört med förut. En bransch som drabbats väldigt hårt är restaurangbranschen. I denna artikel-serie möter vi restaurang- och caféägare som berättar om hur coronaviruset påverkat deras verksamhet och hur de ser på framtiden. Albert Abirached, som även arbetar som ingenjör på SAAB, driver sedan 2013 Västerås Slott. Han berättar mer om hur de senaste veckorna sett ut.

Stora bokningar framflyttade 

– Vi har här på Västerås Slott, precis som många andra, tappat många av våra kunder. Vi hade många bokningar, vi kan ju ta upp till 200 personer i våra lokaler, och tyvärr så har alla de stora bokningarna fallit bort. De flesta är flyttade till hösten som tur är, så vi får hoppas att corona är borta tills dess, säger Albert och skrattar.

– Det känns av att folk är rädda för att komma ut och äta. Vi märker även på luncherna att det blivit ett bortfall på ungefär 85%. Kännbart, såklart, fortsätter han.

“Vi är säkra på att vi kommer att klara det här”

– Det är väldigt tråkigt att vi tyvärr har fått skicka hem alla timanställda. Vi har fått dra ner verksamheten till minimum för att klara av detta. Det gäller att överleva den här perioden, och vi är säkra på att vi kommer att klara det här, säger Albert.

“Våra gäster ska kunna känna sig trygga hos oss”

– Det vi gör är att när gästerna gått så sanerar vi lokalerna. Vi har även tyvärr tagit bort vår populära dessertbuffé, så nu serverar vi istället. Vi har alltid haft hög hygien men nu kör vi extra mycket med desinfektionsmedel och sådana medel. Vi har även flyttat runt borden i lokalen så att det blir mer luftigt, så att våra gäster ska kunna känna sig trygga hos oss, berättar Albert.

Uteserveringen med vacker utsikt

– Vi har ju även vår fantastiska uteservering nu som våra kära gäster kan njuta av solens strålar på. Jag tror att vi var först i Västerås med uteservering faktiskt. Vi har ungefär 30 platser ute, med väldigt vacker utsikt. Den blir bara vackrare ju varmare det blir. Take away och hemkörning har vi också om man beställer mer än 10 luncher. Vi ser över vilka ytterligare lösningar vi kan ta till, allt för att vi ska kunna finnas där för våra gäster, säger Albert avslutningsvis.

 

Västerås Slott Slottsrestaurang

Västerås Slott var ett av Gustav Vasas favoritslott. Här hölls de berömda riksdagar som gjorde Sverige protestantiskt och till arvrike. I dag rymmer slottet en miniutställning, en restaurang och ett café samt några av stadens allra vackraste mötes- och evenmangslokaler. På slottet kan man äta allt från klassisk husmanskost till fina gourmet-rätter. Och allt finns som take away, såklart.

Västerås Slott
covid19
Albert Abirached