2
0
GÅ TILLBAKA

Upplev en vegansk smakresa

en månad sedan
Upplev en vegansk smakresa

Att vegansk mat med åren blivit trendigt kan inte ha undgått någon. Men de många fördelarna som kommer med vegansk kost är inte lika många medvetna om. Det finns många fördelar med att skippa kött och animalier. Bland annat att det stärker immunförsvaret. Vegansk kost gör att tarmfloran mår bättre, vilket i sin tur gör det lättare för kroppen att bryta ned mat och ta upp näringsämnen. Du får även en jämnare blodsockernivå då den veganska maten är rik på fibrer. Detta gör att blodsockernivån ökar långsamt istället för att skjuta i höjden.

Det finns även flertalet studier som visar att smaklökarna förändras efter ett par månader med vegansk kost. Smakpaletten blir mer mottaglig för smaker, som kryddor och syror.  Även om du inte känner för att äta strikt vegansk mat så kan det vara en god idé att testa. Och här i Västerås har vi bland annat fantastiska Veggoköket som erbjuder en bred vegansk meny. Såma Mirza från Veggoköket berättar nedan om smakresan du kan ta del av den sjunde november.

Veggoköket: Upplev vegansk mat på en ny nivå 

Veggoköket erbjuder fantastisk vegansk mat. De erbjuder en enastående lunchbuffé med varierande maträtter och teman, där i stort sett allt är tillagad från grunden.  De har lång erfarenhet och kunskap inom det veganska köket och erbjuder näringsrika och smakrika rätter. De har även veganska varianter på klassiker som kebabpizza, mac & cheese och många fler rätter. Som komplement till de goda maträtterna finns det även ekologiska viner och några noggrant utvalda öler. Och det bästa av allt såklart, allt är helt veganskt!

Veggoköket Västerås Saluhallen Slakteriet

En spännande matupplevelse du inte vill missa 

Oavsett om du är ny inom den veganska världen eller är mer än bekant med köket så har du nu möjlighet att ta upplevelsen till en ny nivå. Veggoköket erbjuder en fyra rätters sittning med en hemlig meny som presenteras vid servering. Välkomponerad och spännande vegansk mat som ni aldrig mött veganskt förut i kombination med ett spännande dryckespaket. Ett perfekt tillfälle att uppleva smakrik vegansk mat tillsammans med nära och kära.

Veggoköket Västerås Saluhallen Slakteriet

– Det som är roligast med denna kväll är att få möta gästernas reaktion på en gastronomisk vegansk upplevelse som de inte är vana med. Smakkombinationer parat med spännande viner gör kvällen spännande och kontakten med gästerna blir en helt annan grej som känns personlig. Det som gör mig gladast är att se hur gästerna reagerar på rätterna. De flesta blir överlyckliga över att veganskt kan smaka så mycket, djupt och intensivt och blir också inspirerade. Det är mitt huvudmål med kvällen, att inspirera till grönare kost även i den finare bemärkelsen, säger kocken Såma om kvällen.

Datum: 7/11, kl. 19:00
Boka:   [email protected]
Pris: 650:- för 4 rätter inkl kaffe/te.
380:- för 4 glas i vin/cider paket.
250:- för alkoholfritt paket.

Är du intresserad av fler upplevelser hos Veggoköket kan du klicka dig vidare till deras hemsida för mer information.

Adress: Slakterigatan 6-10, Västerås

Veggoköket
Veggoköket Västerås
middag
Vegansk mat
sittning