1
1
GÅ TILLBAKA

Veggokökets matlagningskurs – missa inte!

6 månader sedan
Veggokökets matlagningskurs – missa inte!

Vegansk mat har blivit allt mer populärt och efterfrågat i takt med att vi blir mer medvetna om vår omvärld och köttets klimatpåverkan. Men känner du ibland att inspirationen sinar kring vegansk matlagning? För att lösa det problemet har Veggoköket tagit fram en matlagningskurs hjälper deltagarna på traven i att ta fram enkla och utsökta veganska rätter hemma!

Koncept och fokus 

Fokuset hos Veggoköket är en enastående lunchbuffé med varierande maträtter och teman, där i stort sett allt är tillagad från grunden. På eftermiddagarna finns även den berömda bönkebabpizzan på menyn, tillsammans med veckans pizza, chiligryta med nachos och soppor. Framåt kvällen serveras mackor och soppor och på lördagar varierar utbudet mellan buffé, á la carte och brunch. Som komplement till de goda maträtterna finns det även ekologiska viner och några noggrant utvalda öler. Och det bästa av allt såklart, allt är helt veganskt.

Men, kan alla laga vegansk mat?

Svaret är lika ljuvligt som maten i sig, ja! Just av den anledningen välkomnar Veggoköket till en matlagningskurs med Såma Mirza.

– Mitt syfte med kursen är att visa att det är lika enkelt att laga vegansk mat som icke vegansk, och även att det är mycket mindre känsligt då vi inte använder oss av produkter och råvaror som härsknar lika lätt, berättar Såma.

Tillsammans kommer deltagarna under matlagningskursen att tillaga en vegansk minibuffé med varma rätter, kalla rätter, fräscha sallader, såser och efterrätt. Kursen är grundläggande och fungerar perfekt för den som är nyfiken på hälsosam och vegansk mat, och som vill få lite extra inspiration.

– När jag planerar kursen så är den viktigaste punkten att kursdeltagarna ska få inblick i hur vi lagar mat på veggoköket, de får lära sig stapelrätter som ofta finns med på buffen i olika varianter. De får testa på recept som är väldigt flexibla för att visa hur mångsidig vegansk mat faktiskt kan vara. De får använda sig av baljväxter, grönsaker och smaksättningar som är vanliga i vårt kök, berättar Såma.

En uppskattad upplevelse

Veggokökets matlagningskurs är ett beprövat koncept och tidigare deltagare har varit väldigt nöjda med beslutet att delta i kursen.

– Grupperna är max på 10 personer åt gången då jag försöker hålla det så intimt så möjligt och kunna ha kontakt med alla deltagare. Jag märker att de flesta allmänt blir chockade över slutresultat när de tar av deras egen skapade buffe och får ihop en näringsrik, vacker tallrik med väldigt mycket goda smaker, säger Såma.

På frågan om hon har någon hälsning till de som fortfarande inte är säkra på om de ska anmäla sig till Veggokökets matlagningskurs, säger Såma glatt följande:

– Anmäl er! Det finns inget att tveka på. Det behövs inga förkunskaper alls, vi lagar mat tillsammans och lär oss i grupp. Det är en riktigt mysig stund för alla inblandade!

Var? Slakterigatan 6-10,
När? Torsdag 26 mars, 17-20:00
Pris: 1200:- per person.

Kan du inte få nog av det veganska?

För den som vill fortsätta njuta av den ljuvliga vegetariska och veganska maten utöver matlagningskursen, erbjuder Veggoköket gott om alternativ.

Kebabbuffé varannan lördag
Varannan lördag mellan klockan 11-15:30 öppnar Veggoköket sin kebabbuffé, där gästerna kan njuta av den berömda egengjorda ”bönkebaben”, gjord på svenskodlade kidneybönor med goda såser, sallader och mycket annat gott. Nästa lördag är den 21 mars, missa inte!

När? 14 mars
Pris:
159:- per person.


Frukost hela dagen?

Ja, även brunchen på helgen kan vara vegansk! Den omåttligt populära brunchen med allt bland annat pannkakor, hembakt bröd, scrambled tofu, rostad potatis, soygurt i olika smaker, sallader och röror i mängder dukas upp de lördagar när kebabbuffén tar en paus.

När? 21 mars
Pris: 199:- för vuxna, barn under fem äter gratis

Hemlig 3 rätters sittning
Nog för att matlagningskursen inspirerade, men med denna 3 rätters sittning på Veggoköket utlovas inspiration till lyxig vegansk mat och nya smaker! Fyra lördagar under våren serveras en hemlig trerätters meny där gästerna utforskar olika teman och matkulturer Veggokökets veganska vis. Perfekt läge att bli inspirerad till lyxig vegansk mat och uppleva nya smaker!

Nästa sittning: 28 mars
Pris: 585:-/person Ink. Förrätt, huvudrätt, efterrätt, kaffe/te från björklunds rosteri. Vinpaket: 275:-

För frågor och bordsbokning, kontakta info@veggokoket.se

Veggoköket
Veggoköket Västerås
Såma Mirza
matlagningskurs