1
0
GÅ TILLBAKA

“Det är konstgjord andning just nu”

6 månader sedan
“Det är konstgjord andning just nu”

I samband med spridningen av coronaviruset har många företag drabbats av att färre människor är i rörelse jämfört med förut. En bransch som drabbats väldigt hårt är restaurangbranschen. I denna artikel-serie möter vi restaurang- och caféägare som berättar om hur coronaviruset påverkat deras verksamhet och hur de ser på framtiden. Andreas Eroglu från Vivaldi berättar mer om hur de senaste veckorna sett ut för dem.

“Det är konstgjord andning just nu”

– Det är kämpigt, man har ju tappat den dagliga inkomsten precis som många andra. Det har varit ett pussel och man känner verkligen av situationen. Det är konstgjord andning just nu, det handlar om dagar, kanske någon vecka, som man kan köra på det här sättet, säger Andreas.

“Det går alltid att hitta lösningar, bara vi hjälps åt”

– När det kommer till kriser, då visar vi alla vad vi går för. Det går alltid att hitta lösningar, bara vi hjälps åt. För detta drabbar alla, det är som ett kugghjul och om en ramlar så ramlar alla, förklarar Andreas.

“En väckarklocka för hyresvärdarna. Vi behöver stöd” 

– Jag tycker att det är viktigt att framföra att restaurangbranschen i Västerås har haft det kämpigt redan innan det som nu sker med corona. Det har sedan en tid tillbaka varit svårt att täcka de faktiska kostnaderna, eftersom att kostnader såsom lokalhyra och råvarupriser gått upp, medan konkurrensen tvingar ner priserna, säger Andreas.

– Det finns kanske inte några helt optimala lösningar, men nu när det kommer till kritan och många hamnat i kläm mycket på grund av höga hyreskostnader, så visar hyresvärdarna om de är måna om sina hyresgäster. Det här borde vara en väckarklocka för hyresvärdarna. Vi behöver stöd. Vi behöver hitta lösningar. Nu får vi se vad som händer, fortsätter han.

“Det är därför restaurangerna finns kvar”

– Vi har precis som många andra fått anpassa oss till den rådande situationen. Vi har ändrat lunchmenyn, vi har nu fyra starka rätter stående som vi erbjuder. Vi är väldigt strikta med hygienen som vanligt, men nu försöker vi även minimera kundernas kontakter. Vi har försökt göra utrymmet luftigt genom att plocka bort bord för att göra det tryggare för kunderna. Dryck serveras bara på flaskor, bestick plockar inte kunden själv längre, exempelvis, förklarar Andreas

– Jag vill trycka på att vi restaurangägare är väldigt måna om att folk ska känna att detta är en service. Kunderna ska känna sig som hemma, fast lyxigare. Vi personligen finns här för kunden. Det är därför vi restauranger finns kvar, säger Andreas avslutningsvis.

Vivaldi restaurang i Västerås

På Vivaldi restaurang i Västerås, den centralt belägna restaurangen & cafét mitt i Gallerian.  avnjuter du en god och fräsch lunch eller bara tar det lugnt med en kopp kaffe och godbit i en trevlig och levande miljö. En av Vivaldis specialitéer är salladen som du kan kombinera helt själv, alltid med fräscha och hälsosamma råvaror.

Vivaldi Västerås
Vivaldi
Andreas Eroglu