2
0
GÅ TILLBAKA

Westerqwarn: “Som en liten nystart”

5 månader sedan
Westerqwarn: “Som en liten nystart”

I samband med spridningen av coronaviruset har många företag drabbats av att färre människor är i rörelse jämfört med förut. En bransch som drabbats väldigt hårt är restaurangbranschen. I denna artikel-serie möter vi restaurang- och caféägare som berättar om hur coronaviruset påverkat deras verksamhet och hur de ser på framtiden. Joakim Graning som driver restaurang Westerqwarn i Västerås berättar mer om hur de senaste veckorna sett ut.

“Vi ger inte upp”

– Omsättningen har minskat med omkring 70% som det ser ut just nu, och så är det ju för alla nästan. Det kommer förmodligen att bli ännu större minskningar till sommaren för oss. Vi är vana vid att ha större evenemang, konserter, fordonsträffar osv, och det finns ju en risk att sådant inte blir av. Men vi ger inte upp för det, vi hittar nya lösningar istället så gott vi kan, berättar Joakim.

Take away och uteservering – nyheter hos Westerqwarn

– Vi har börjat titta mer på hämtningssystem, take-away och matlådor exempelvis. Vi har sett över hur vi kan hjälpa kunderna som vi redan har, för vi har ju helt underbara kunder, säger Joakim.

– Vad gäller åtgärder i lokalerna så har vi alltid varit väldigt noga med hygienen. Vi har nu även desinfektion överallt som våra kunder kan använda. Vissa stolar och bord har även tagits bort så att det är luftigt och rymligt. Sen är ju våra lokaler redan väldigt rymliga, vi kan ju ta upp emot 250 gäster när vi är fullsatta. Nu när vi dessutom öppnat upp den härliga uteterassen som har plats för 120 personer. Ja, om det sitter 20 personer där så är det ju klart att det är utmärkt med utrymme mellan gästerna, fortsätter Joakim och skrattar.

Ta med wallenbergaren hem!

– Vi är lite oroliga över sommaren som sagt, men vi jobbar hårt för att kunna hitta vår grej så att vi ändå kan finnas kvar. Det finns såklart nya möjligheter i allt detta. Vi jobbar närmare våra gäster och vi har hittat en bredare produktpalett för våra gäster. Numera kan alltså våra gäster köpa avhämtning om de inte känner för att åka hit och ta en a-la carte. De kan ta med sig vår fantastiska wallenbergare, helt enkelt. Det har blivit som en liten nystart på ett sätt, vilket jag tror i det stora hela är något positivt, säger Joakim avslutningsvis. 

Westerqvarn i Västerås

Westerqwarn är en mötesplats för människor i alla åldrar. Där erbjuds alltifrån fräscha konferenslokaler, till ett café med hembakt fika och en riktigt bra restaurang med både a la carte, dagens lunch och andra trevligheter. Många vallfärdar till Westerqwarn på deras fordonsträffsmåndagar på sommaren, likväl deras konserter på deras nya scen.

Westerqwarn
Joakim Graning
Westerqwarn Qwarnscenen
Westerqwarn Västerås